"Аз на училище не ходя, защото смятам, че не е за мене това място"

"Аз на училище не ходя, защото смятам, че не е за мене това място"

"А, колко да имам по математика, аз на училище не ходя, щото смятам, че не е за мене това място. Никога не съм се интересувала да се

„А, колко да имам по математика, аз на училище не ходя, щото смятам, че не е за мене това място. Никога не съм се интересувала да седна, да отворя учебника…не смятам като цяло да завършвам висше образование“.
Това нейно изказване (на Сузанита, дъщерята на „краля на баладите“ от кърджалийското село Безводно Орхан Мурад – б. р.) много прилича на едно друго преди 2 години: „Чела съм, но не чета.“ и „Чела съм Ботев, но за друго не се сещам.“. Оказва се, че дори и с един прочетен Ботев, Сузанита е попила от неговия революционен и бунтарски дух и се опълчва не срещу робството, а срещу образователната система, срещу правилото всеки ученик задължително да посещава училище от 1-ви до 10-ти клас (по новия закон). За нея обаче училището е една враждебна територия, която тя не може да припознае. Не се чувства добре там. Очевидно нейното място е на сцената. Най-интересното е, че тя твърди, че си пише текстовете на песните сама и засяга социални и познати на цялото ни общество теми. Как става това без образование? Без да отвори учебник и да прочете поне кога се пише пълен и кога кратък член? Явно Луцифер и Буда (за първата й песен намекваме, и ние сме от тези дето са ги слушали без да знаем защо) й ги диктуват късно вечер, докато гледа филми и компенсира пропуснатите знания от книгите.
Цитат от коментара на Илиана Симеонова от actualno.com „Сузанита влезе в криза на средната възраст“
Снимка: Instagram
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0