Адът с коронавирус е в… телевизиите?!

Адът с коронавирус е в… телевизиите?!

Ако живееше в Манхатън, 70-годишната баба Фатме най-вероятно щеше да зяпа по цял ден CNN. Нямаше да й дреме за градинката с марули и

Ако живееше в Манхатън, 70-годишната баба Фатме най-вероятно щеше да зяпа по цял ден CNN. Нямаше да й дреме за градинката с марули и лук, нито за тревогите на единствената й оцеляла крава в обора.
Да, но възрастната женица все още се води „население“ в Родопите. И по я вълнува прогнозата за времето. Защото земята не чака, нито добитъкът. След времето ще хвърля по едно око и на сериала с развой на събитията обикновено край Босфора, докато прави заготовка от вечерта за закуската на дядото, който пък изпуска кълбета дим на двора от тютюн, домашно производство.
Такова е ежедневието на една стара дама, която дори не е чувала за Манхатън.

***

Премиерът прогнозира истински Ад с коронавирус до една-две седмици, може и около Великден.
На въпрос къде е Адът след думите на Борисов за камионите, които ще превозват трупове, генералът-медик Мутафчийски отговори: „Гледайте CNN, SKY News, BBC и ще видите къде е адът“.
Питането бе относно общата коронавирусна картина в страната и ниския процент заразени, починали и прочие спрямо общия брой на населението.
Това бе и отговорът. От него става ясно, че трябва да се оцелява в България, а взорът да е насочен към Западна Европа и САЩ. От него стана ясно, че Адът е в… телевизиите. Чуждите.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0