Адмирации от Кеймбридж за Езиковата, университети отварят врати за „ботевци“

Адмирации от Кеймбридж за Езиковата, университети отварят врати за „ботевци“

С изключително високи резултати от проведените изпити за езикови сертификати и тази година учители и ученици от ЕГ „Христо Ботев&

С изключително високи резултати от проведените изпити за езикови сертификати и тази година учители и ученици от ЕГ „Христо Ботев“ получиха адмирации от Кеймбридж. „Поздравления за чудесното представяне! Много се радвам, че резултатите са толкова добри, въпреки трудностите около дистанционното обучение!”. С тези думи госпожа Слава Василева- Key Account Manager AVO Language and Examination Centre,  даде висока оценка за постиженията на „ботевци“.

От 2009 година ЕГ „Христо Ботев“ е изпитен център, в който всяка година се провеждат престижните изпити за удостоверяване на нивото на владеене на английски език според изискванията на Европейската езикова рамка. Сертификатът на Кеймбридж, който учениците успешно положили изпита получават, е признат по цял свят от водещи академични институции.  Успешното полагане на този изпит доказва възможността за участие в работни срещи и академични консултации.

Несъмнено през последните десетилетия английският език е навсякъде. Конкуренцията в света на висшето образование расте с бързи темпове, но най-елитните университети продължават да са в англоговорящия свят.  Едно от условията за прием във висшите учебни заведения на Европа и Америка е притежаването на сертификат, който да удостоверява доброто владеене на английски език.

На 8 и 9 януари се проведоха тазгодишните изпити на Cambridge English Advanced. В резултат на дългогодишните усилия на г-жа Снежана Христова и неуморния труд  на явилите се ученици, те се справиха отлично и получиха поздравления от организаторите на изпита AVO Language and Examination Centre.

От 9 ученици на един е присъдено ниво на владеене на езика С2, което се равнява на уменията на човек, роден в англоговоряща среда; 7 ученици са се справили на ниво С1, което означава, че те свободно боравят с езика и могат да го използват гъвкаво и ефективно за професионални и академични цели, и на един ученик е присъдено ниво В2, което е достатъчно високо ниво, за да бъде приет в европейски университети.

За всички желаещи, които искат да се явят на изпит за сертификат на Кеймбридж (нива B1, B2 и С1) има фиксирани дати -29 и 30 юни 2021 г. Следете за информация на сайта на гимназията, а на възпитаниците на Езиковата гимназия пожелаваме добра реализация в света на познанието.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0