Адвокат: Искаме час по-скоро истината в съда! 10 месеца „изчисления“ по делото „Местан“?!

„Прекалено много се забавиха експертизите по разследването. Нашето желание е делото да започне час по-скоро, за да се види

„Прекалено много се забавиха експертизите по разследването. Нашето желание е делото да започне час по-скоро, за да се види в съда истината, кой е крив и кой е прав“. Това заяви за 24rodopi.com адвокатът Николай Димитров.
Както вчера 24rodopi.com писа, очаквано срокът за разследването на катастрофата край Загорско, при която загина 6-месечно бебе, отново бе удължен. Нови два месеца трябват за изготвянето на комплексна автотехническа експертиза, обясниха от прокуратурата. .
Юристът е защитник на интересите на семейство Ахмед, което загуби 6-месечното си бебе при катастрофата с автомобила на Лютви Местан. Той посочи, че все още обект на внимание от страна на разследващите са резултатите от различните изчисления на вещите лица по автотехническата експертиза. Разследването продължава от десет месеца.
Припомняме, че произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.
Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе връщана от съда.
В продължение на месеци Местан бе единствен обвинен за инцидента. От прокуратурата обаче ще изправят пред съда и бащата на загиналото дете, който е бил зад волана на другия автомобил. Обвинението срещу Юсеин Ахмед е за съпричиняване на смъртта на детето. Спрямо него бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0