„Адвокатът“ на Мерт: Той не е виновен за катастрофата, „Мерцедес“ летя със 170 км/ч!

„Адвокатът“ на Мерт: Той не е виновен за катастрофата, „Мерцедес“ летя със 170 км/ч!

„Мерт не е виновен за катастрофата. Колата пред неговата спря. Момчето е в шок. „Мерцедес“-ът летя със 140, може б

„Мерт не е виновен за катастрофата. Колата пред неговата спря. Момчето е в шок. „Мерцедес“-ът летя със 140, може би 160-170 километра в час!“. Това обяви за 24rodopi.com Серджи, приятел на момчето, което по думите на абитуриенти, е виновно за катастрофата в съботния ден между Кърджали и Момчилград. Тийнейджърът заяви, че той и приятелят му са абитуриенти от Професионалната гимназия по икономика в Кърджали.
Припомняме, че инцидентът коства травма на ръката на абитуриент и уплаха за останалите в колоната автомобили, които поеха на автошествие с клаксони по случай завършването.
„Ако Мерт не беше спрял напреки на пътното платно, нямаше да се стигне до катастрофата. Тръгнахме над 30 коли и трябваше само да направим обиколка за настроение, да покажем, че завършваме училище. Спирането беше глупаво, почти престъпно“.
Това пък разказа пред 24rodopi.com един от абитуриентите в колоната, която спря в събота движението на пътя Кърджали – спирка „Джебел“ и причини катастрофа с един пострадал тийнейджър. Кърджали се размина на косъм с голяма трагедия, защото движещият се с над 100 км/час „Мерцедес“ се заби не в колоната, а в спрелия на разстояние стар „Опел“.
„Реално „Опел“-ът се оказа нещо като буфер, иначе „Мерцедес“-ът, в който също имаше абитуриенти можеше да предизвика верижна катастрофа“, смята зрелостникът.
Той разкри, че завършващите средното училище се договорили да се съберат на изхода на Кърджали, в посока към Момчилград и „Маказа“. Колоната потеглила от площадката на бивша фабрика край квартал „Гледка“, която сега е хотел.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1